28 december 1869

28 DECEMBER 2019

De familie Alfons Desmedt (foto)

Kleding Maria Desmedt, mei 1930, Klooster De Jacht in Heverlee

Deze foto is gedigitaliseerd van een glasnegatief. Achteraan op het doosje waarin deze glasnegatieven zaten staat er in potlood (nog moeilijk leesbaar) ondermeer geschreven “Mei 1930 kleding Maria Desmedt”.

Maria Desmedt is op 8 september 1929 (dan 29 jaar oud) ingetreden bij de missiezusters van De Jacht in Heverlee. Vermoedelijk was er dan een soort proefperiode vooraleer ze het kleed kregen. Mei 1930 klopt ook met de leeftijd van Maria van Nonkel Henri (geboren 11/12/1929) die dan 5 maand oud is. Bovendien staat Rafaël er nog op en die is op 15 september 1930 de eerste maal naar de Filipijnen vertrokken. Eens ingetreden mochten de zusters niet meer naar huis, dus de foto zal in Heverlee aan het klooster De Jacht genomen zijn.

Staand van links naar rechts: Henri Desmedt, Seraphine Goossens (met Maria Desmedt op de arm), August Desmedt, Albert Desmedt, René Desmedt, Josefa Desmedt, Jozef Desmedt, Julia Desmedt

Zittend van links naar rechts: Alfons Desmedt, Rafaël Desmedt, Maria Desmedt, Elisabeth Antonia Hofkens