28 december 1869

28 DECEMBER 2019

De opleiding van Alfons Desmedt (artikel)

Alfons Desmedt was één van de eerste, zoniet de eerste landbouwingenieur in de Noorderkempen. In het volgende verhaal wordt kort beschreven hoe zijn opleiding verliep van de lagere school in Minderhout, over het Koninklijk Atheneum in Gent naar L’Institut Agricole de l’état à Gembloux. Er wordt ook ingegaan op de mogelijke redenen waarom hij bepaalde keuzes gemaakt heeft tijdens zijn opleiding. Zijn vorming tot landbouwingenieur is ongetwijfeld in grote mate bepalend geweest voor zijn verdere succesvolle carrière in de landbouw en de politiek.

Lees het verhaal via deze link

Diploma Lagere School (26/12/1882) van Alfons Desmedt
Eervolle vermelding voor wiskunde bij het algemeen examen voor de eerste graad, Alfons Desmedt, Gent, 15 mei 1888.