28 december 1869

28 DECEMBER 2019

Alfons Desmedt in het Stedelijk Museum Hoogstraten

Na het overlijden van Maria (1940 – 2017) van Jozef Desmedt werden een 80-tal kledingstukken die zich op de zolder van haar woning (Het Boerderijke, Heerle 1, Minderhout) bevonden geschonken aan het Stedelijk Museum van Hoogstraten. Deze kledingstukken zijn afkomstig van Alfons Desmedt en zijn echtgenote. Enkele stukken hieruit (zie onderaan) worden momenteel getoond in een tijdelijke tentoonstelling in het museum, Begijnhof 9, Hoogstraten. Zij die dit nog in het echt willen bekijken moeten snel zijn. De tentoonstelling “Gekregen – Gekoesterd – Getoond – een selectie uit 20 jaar schenkingen” loopt immers nog tot 22 december 2019:

www.hoogstraten.be/vrije-tijd/cultuur/stedelijk-museum-hoogstraten/tentoonstellingen/gekregen-–-gekoesterd-–-getoond